MAS Žiar vyhlásila výzvu na podporu lokálnych podnikateľov

04.03.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Chrenovec-Brusno 4. marca (TASR) - Miestna akčná skupina (MAS) Žiar vyhlásila výzvu na podporu lokálnych podnikateľov z územia od handlovskej po pravniansku dolinu (okres Prievidza). Na svoje projekty môžu získať dotáciu vo výške 100.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Handlová Jana Paulínyová.

"Podpora je určená pre jestvujúcich aj pre začínajúcich podnikateľov, ktorí majú dobrý nápad, ako doplniť chýbajúce služby alebo výrobu v území. Financie sú už v území a celý proces od predloženia žiadosti po schválenie prebieha veľmi rýchlo, čo je pre podnikateľov veľmi dôležité," priblížila projektová manažérka MAS Žiar Erika Jonasová.

MAS Žiar môže podľa nej podnikateľom ponúknuť aj príklady, ktoré vie v rámci projektov podporiť, a sú teda oprávnenými výdavkami. "Prostriedky môžu využiť napríklad na rekonštrukciu kuchyne v reštaurácii, stolársku výrobu, výrobu potravín a nápojov, materiálov, zriadenie wellness, skvalitnenie služieb, nákup technológie, strojov, zariadení, profesionálneho vybavenia či dopravných prostriedkov,“ konkretizovala.  

Nápad pomôže podnikateľom MAS Žiar vypracovať do podoby projektu. Maximálna výška príspevku na jeden projekt je 100.000 eur, čo predstavuje 55 percent z celkových oprávnených výdavkov. Finančnú podporu môže podnikateľský subjekt získať v rámci výzvy z Integrovaného regionálneho operačného programu.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača