Myjava začne zbierku pre ľudí z Ukrajiny
Mesto už ubytovalo prvé dve rodiny.

28.02.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: V.Miček

Na snímke vojnoví utečenci z Ukrajiny na hraničnom priechode Ubľa-Malyj Bereznyj. Ubľa, 27. februára 2022. FOTO TASR – František Iván.

Myjava 28. februára (TASR) – Mesto Myjava začne v pondelok materiálnu a potravinovú zbierku pre ľudí z Ukrajiny zasiahnutých vojnou. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin. Zoznam materiálu, ktorý bude mesto zbierať, zverejnilo na webovom sídle.

"Prosíme, aby občania iné veci nenosili. Najmä nie šatstvo. To nie je aktuálne predmetom zbierky a nebudeme ho prijímať. Ďakujeme všetkým, ktorí sa doteraz na základe víkendovej výzvy ozvali a ponúkli možnosť ubytovania pre utečencov," uviedol Hrin. V prípade potreby je mesto schopné zabezpečiť ubytovanie pre približne 60 až 80 ľudí.

"Sme v kontakte s občanmi Ukrajiny, ktorí u nás žijú a pracujú. Prvé dve rodiny sme už u nás na Myjave ubytovali. Očakávame príchod ďalších, najmä rodinných príslušníkov a príbuzných tých, ktorí už u nás sú," informoval hovorca mesta. Ako doplnil, mesto rieši aj s tým spojené otázky ďalšieho existovania ukrajinských občanov. "Ide o prípadný transfer z východnej hranice, zdravotnú starostlivosť, školské vyučovanie, zaradenie do sociálneho systému a podobne," povedal Hrin.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača