Chodník od Krasňan do vinohradov a lesov zrevitalizujú

23.02.2022 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASSR.


Bratislava 22. februára (TASR) - Chodník od Krasňan v bratislavskej mestskej časti Rača do blízkych vinohradov a lesov zrevitalizujú. Na svojom webe to avizuje račianska samospráva, podľa ktorej cestička popri Račianskom potoku od Hagarovej ulice býva v zime často zľadovatená a v daždivých dňoch rozbahnená.

Ide pritom o jeden z najfrekventovanejších úsekov nad štvrťou Krasňany a mnohí ho využívajú ako nástupný bod pre vstup do vinohradov a Malých Karpát.

"Vypracovali sme štúdiu na revitalizáciu časti Račianskeho potoka v Krasňanoch. Z dôvodu parciel a ich vlastníkov je to dosť náročná úloha. V projekte sme teda zahrnuli zatiaľ iba pozemky hlavného mesta a Slovenského vodohospodárskeho podniku (správca toku)," priblížil račiansky starosta Michal Drotován.

S vodohospodármi aktuálne rieši mestská časť pripomienkovanie a formu spolupráce. "Do budúcna budeme radi, ak by sa rozšíril projekt aj o ďalšie parcely, to však záleží na ďalších rokovaniach s vlastníkmi,“ podotkol starosta.

Projekt okrem úpravy chodníka ráta s retenciou zrážkovej vody a povrchového odtoku, podporou biodiverzity, využitím pre aktívny pohyb, kontaktom s Račianskym potokom a vytvorením odpočinkovej zóny a priestorom pre cyklodopravu.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

18. mája - Starožitnícke a gazdovské trhy

Nitra, agrokomplex

18. mája - Glgáč - stretnutie hrnčiarov

Revište, hrad, okres Žarnovica

18. mája - Deň so Štefanom Kvietikom

pri príležitosti životného jubilea herca Modrý Kameň, hrad