Mesto Prievidza plánuje rozšíriť parkovacie kapacity pri cintoríne

18.02.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto: Archív TASR.


Prievidza 18. februára (TASR) - Mesto Prievidza plánuje rozšíriť kapacity parkovania pri hlavnom cintoríne na Mariánskej ulici. V tejto súvislosti vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na vypracovanie projektovej dokumentácie. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

"Predmetom zákazky je vypracovanie projektu stavby pre vydanie stavebného povolenia s podrobnosťou realizačného projektu, spojeného s výkonom autorského dohľadu," uviedol Ďureje.

Projektová dokumentácia má podľa neho riešiť vybudovanie dvoch parkovacích plôch po ľavej strane od domu smútku. "Projekt bude rozdelený na etapy - prvá má riešiť vybudovanie časti parkovacích miest, druhá vybudovanie ďalšej parkovacej plochy vrátane rozšírenia obslužnej komunikácie," doplnil.

Dvojica parkovacích plôch má po vybudovaní poskytovať približne 22 parkovacích miest pre osobné motorové vozidlá s kolmým státím.  

"Dokumentácia by okrem stavebných prác mala riešiť aj odstránenie existujúcej zelene – výrub stromov a kríkov, prípadne ich presadenie, odvodnenie svahu, rozšírenie existujúcej obslužnej komunikácie, návrh nového stojiska na odpad a ďalšie súvisiace práce," dodal hovorca mesta.  
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača