Rezort Piešťany podporí v tomto roku 41 podujatí cestovného ruchu

11.02.2022 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Na snímke sprejer so sprejom v ruke počas Street ART Festivalu v Piešťanoch, v sobotu 31. júla 2021. FOTO TASR - Lukáš Grinaj.


Piešťany 11. februára (TASR) – Sumou 123.400 eur podporí v tomto roku Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Rezort Piešťany projekty rozvoja cestovného ruchu v regióne. Finančné prostriedky na organizovanie dostane 43 z celkových 51 žiadateľov, informovala výkonná riaditeľka OOCR Tatiana Nevolná.

„Obyvatelia a návštevníci Piešťan sa v tomto roku môžu tešiť na pestrý program, či už pôjde o športové, kultúrne, rodinné, spoločenské alebo náučné aktivity. Samozrejme, za predpokladu, že epidemiologická situácia sa ustáli natoľko, aby mohli organizátori svoje plány realizovať,“ uviedla Nevolná.

O rozdelení balíka prostriedkov rozhodovala sedemčlenná komisia, v ktorej boli zastúpení členovia za samosprávu, podnikateľské subjekty aj predstavitelia OOCR. Celková suma požadovaných príspevkov dosiahla hodnotu viac ako 308.000 eur.

„Snažili sme sa podporiť rôznorodé projekty pre všetky generácie,“ uviedol primátor Piešťan Peter Jančovič. Na svoje si tak tento rok podľa jeho slov v Piešťanoch príde každý, od detí až po seniorov. „Je dôležité, aby cestovný ruch v meste a okolí, ako aj športový a kultúrny život, prinášali zážitky pre každého návštevníka Piešťan. Kúpeľné mesto má byť plné života, plné podujatí, pretože to je nielen základ pre úspešný rozvoj cestovného ruchu, ale aj pre jeho atmosféru,“ dodal Jančovič.

Pridelené príspevky nie sú podľa riaditeľky OOCR jedinou finančnou pomocou, ktorú Rezort Piešťany poskytne. Žiadatelia môžu počítať aj s marketingovou pomocou. Podporu OOCR dostanú tradičné, menej známe aj úplne nové piešťanské podujatia.

„Z tých najznámejších to budú napríklad neodmysliteľné Piešťanské zlaté stuhy, 67. Music festival Piešťany alebo otvorenie letnej kúpeľnej sezóny. Návštevníci regiónu sa však môžu tešiť aj na ďalšie akcie, ako Piešťany Street ART Festival, Slovakman 226, letné koncerty v La Musica, Jazzdivas, krojovaný Anna bál,  Dychfest a ďalšie,“ doplnila Nevolná.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol