Po pandemickej prestávke v N. Zámkoch znova ožívajú kultúrne podujatia

11.02.2022 | Nitriansky kraj | Autor: P.Ivan

Novozámocký jarmok 29.jpla 2006. FOTO TASR - Ladislav Vallach.

Nové Zámky 11. februára (TASR) – V Nových Zámkoch sa postupne otvárajú viaceré kultúrne zariadenia. Po nútenej prestávke spôsobenej pandémiou začalo s prípravou viacerých podujatí aj mesto.

V priebehu februára už začalo podľa stabilného programu premietať Kino Mier a svoje predstavenia obnovila aj bábková scéna Nebojsa v malej sále domu kultúry. Rôzne kultúrne podujatia ponúkne aj radnica. „Pôjde napríklad o Castrum Revue pod Fogdovou baštou, majáles v amfiteátri, jarmok a program pri príležitosti cirkevného sviatku Porciunkula,“ uviedol mestský úrad.

Na jar začne regionálny historik Alexander Štrba sprevádzať ucelené skupiny návštevníkov historickými zaujímavosťami mesta. „Ľudovít Gróf bude záujemcov informovať o histórii a zaujímavostiach novozámockej pevnosti. Novinkou bude dobrodružné spoznávanie zaujímavostí Nových Zámkov prostredníctvom interaktívnej hry určenej hlavne pre mládež. V máji sa má v kine Mier uskutočniť festival Jazz Blues Jamboree, ktorý sa mal pôvodne konať minulú jeseň,“ informoval magistrát.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol