Prioritou obce Dobrá Niva je dokončenie bytovky a začiatok stavby oddychovej zóny

08.02.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Ilustračné foto: Archív TASR.

Dobrá Niva 8. februára (TASR) - Dokončenie prestavby domu služieb na bytový dom, oprava chodníka na ulici 8. marca a začatie realizácie výstavby novej oddychovej zóny s prvkami detského ihriska – to sú aktuálne plány vedenia obce Dobrá Niva v okrese Zvolen, ktoré by chceli zrealizovať v tomto roku. Pre TASR to uviedol starosta Milan Jakubík.

V bytovom dome vznikne osem bytov, ktoré by sme chceli hneď po dokončení naplniť užívateľmi. Ešte pred začiatkom výstavby novej oddychovej zóny chceme dať vypracovať urbanistickú štúdiu a následne projekt,“ priblížil plány starosta. Ako dodal, na prvú etapu budovania oddychovej zóny je v obecnom rozpočte vyčlenených 50.000 eur.

„Okrem toho sme požiadali envirofond o polmiliónovú dotáciu na dobudovanie čistiarne odpadových vôd. Ak budeme úspešní, novú čistiareň chceme následné prepojiť s tou starou,“ uviedol starosta. Dnes je podľa neho napojených na kanalizáciu asi len tretina z približne 1900 obyvateľov Dobrej Nivy, pričom v pláne sú ďalšie etapy jej výstavby. Novovybudovaná čistiareň odpadových vôd by už mala zvládnuť aj objemy pripravovanej kanalizácie.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

10. mája - 100. výročie založenia DPO Veľký Krtíš

Oslavy založenia okresnej hasičskej organizácie

11. mája - Morovnianska podkova

furmanské preteky Handlová

11. mája - Detské krojové slávnosti

Borský Svätý Jur