Mesto Modrý Kameň v tomto roku miestne dane nezvýši

02.02.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Na snímke kultúrny dom v Modrom kameni pred rekonštrukciou. 27. mája 2019. FOTO TASR - Jozef Poliak.
 

Modrý Kameň 2. februára (TASR) - Mesto Modrý Kameň v okrese Veľký Krtíš na tento rok miestne dane nezvyšuje a ostávajú rovnaké ako vlani. Pre TASR to potvrdila odborná referentka z mestského úradu Anna Ivaničová. V platnosti zostávajú aj viaceré úľavy, ktoré si môžu uplatniť obyvatelia mesta.

Pripomenula tiež, že občania tak za komunálny odpad ročne aj naďalej zaplatia 22 eur. Podľa nej úľavy sa týkajú tých, ktorí sa nachádzajú mimo mesta viac ako 90 dní v zdaňovacom roku. Mesto zníži daň na základe písomnej žiadosti občana, ktorý predloží podklady na odpustenie poplatku. „Nárok na uplatnenie odpustenia poplatku poplatníkovi nevzniká, ak nemá vyrovnané finančné záväzky voči mestu za predchádzajúce zdaňovacie obdobie,“ upozorňuje samospráva.

Podľa Ivaničovej pri dani z nehnuteľnosti nemajú v Modrom Kameni schválené pre občanov žiadne úľavy. „Daň za psa je vo výške päť eur v rodinných domoch a 16,50 eura v bytoch. Poplatok je na úrovni minulého roka,“ podotkla s tým, že oslobodenie platí pre ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača