Celoročná výstava pripomenie 90. výročie mikulášskeho hokeja

31.01.2022 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto: Archív TASR.


Liptovský Mikuláš 29. januára (TASR) – Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje pri príležitosti 90. výročia mikulášskeho hokeja celoročnú výstavu prostredníctvom Múzea Janka Kráľa. Predstaví najvýznamnejšie medzníky, úspechy a osobnosti spojené s históriou hokeja v srdci Liptova.

Príležitostná výstava nebude podľa primátora Jána Blcháča jediným zložením pocty dlhoročnej histórii hokeja v Liptovskom Mikuláši. "Organizujeme aj stretnutie zaslúžilých odchovancov mikulášskeho hokeja, ktorí nám predvedú svoje umenie na korčuliach v priateľskom zápase. Privítame u nás zväzových činovníkov a nezabudneme ani na ocenenie výrazných osobností, ktoré prispeli k rozvoju hokeja v našom meste."

Doplnil, že miesto na plánovanej výstave si nájde aj pripomienka legendárneho strelca, autora najväčšieho počtu gólov v 1. Slovenskej národnej hokejovej lige (SNHL) Vincenta Školiaka. "Žiaľ, tohtoročného hokejového jubilea sa už nedožil. Navždy nás opustil v posledný deň roka 2021," priblížil Blcháč.

Múzeum Janka Kráľa sa v súvislosti s organizovaním výstavy obracia na verejnosť so špecifickou žiadosťou. "Prosíme širokú rodinu priaznivcov liptovskomikulášskeho hokeja o zapožičanie zaujímavých predmetov, ktoré doplnia výber z unikátnej rozsiahlej zbierky Mariána Székelyho. Spolu s autorom pripravujeme vydanie obsažnej jubilejnej publikácie," spresnil riaditeľ múzea Jaroslav Hric.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol