Vtedy: Rázovitá Detva sa mení na moderné mestečko
V rázovitej desaťtisícovej obci sa mnoho zmenilo.

09.06.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: Z,Hausová

Neďaleko starej, vyše tristoročnej obce vyrástlo nové moderné mestečko. Rozšírilo sa  o 13 panelákov pre 500 rodín zamestnancov Podpolianskych strojárni s obchodnými bunkami a tromi budovami internátu pre mladých strojárov.

 

             

FOTO:  V starej obci Detva si vybudovali občania 132 rodinných domčekov a nové ulice. Foto: archív TASR/20. mája 1964.

 

               

FOTO: Na okraji obce vybudovali novú príjazdovú cestu k modernému zdravotníckemu stredisku s pôrodnicou, v ktorom za mesiac ošetria vyše tisíc občanov aj z okolitých obcí. Foto: archív TASR/20. mája 1964.

 

              

FOTO: V centre starej Detvy teraz dominuje nový obchodný dom, v ktorom sú predajne obuvi, textilu, potravín ako aj vkusne v domácom štýle zariadená jedáleň. Foto: archív TASR/20. mája 1964.

 

               

FOTO: Obyvatelia Detvy sa upriamili na zlepšenie komunikácií, čo má veľký význam pre turistický ruch v tomto kraji. Pracovníci Pozemných stavieb zo Zvolena začali vlani budovať asfaltovú cestu z Detvy do osady Kalamárka. Úsek 2,5 km chcú ukončiť do volieb. Foto: archív TASR/20. mája 1964.

 

            

FOTO: V novom panelovom sídlisku pri starej obci Detva žije päťsto rodín. Obyvatelia sídliska si upravujú prostredie. Foto: archív TASR/20. mája 1964.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava