Program Spoločne pre región podporí projekty na východe sumou 30.000 eur

10.01.2022 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Na snímke: Turniansky hrad. Archív TASR.

 

Košice 10. januára (TASR) – Grantový program Spoločne pre región v tomto roku rozdelí 30.000 eur na podporu lokálnych verejnoprospešných projektov na východnom Slovensku. V poradí 15. ročník programu otvárajú  košická hutnícka spoločnosť v spolupráci s Karpatskou nadáciou. TASR o tom za U. S. Steel Košice informovala Ľubomíra Šoltésová.

Mimovládne neziskové organizácie a miestne samosprávy z Košického a Prešovského kraja, v ktorých aktívne pracujú alebo dobrovoľnícky pôsobia zamestnanci U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností, sa môžu uchádzať o finančnú podporu vo výške 3000 eur na projekty zvyšujúce bezpečnosť vo všetkých oblastiach života. „Rovnakou sumou môžu byť podporené aj voľnočasové aktivity pre deti a mládež, ako i environmentálne aktivity a vzdelávanie,“ uviedli oceliarne.

Žiadosti o podporu je možné zasielať do 10. marca. Kritériá programu a formulár žiadosti sú dostupné na webových stránkach vyhlasovateľov výzvy. Konzultácie a formálnu kontrolu dokumentov zabezpečuje ako administrátor programu Karpatská nadácia.

V programe Spoločne pre región bolo od jeho vzniku doposiaľ podporených 119 komunitných projektov celkovou sumou prevyšujúcou 294.400 eur. V minulom roku prostredníctvom grantu prispeli na boj proti nelegálnym skládkam, zvýšila sa bezpečnosť na Turnianskom hrade, v obci Hýľov vznikla oddychová komunitná zóna pre obyvateľov, cyklistov i turistov, na Detskej historickej železnici pribudol nový trenažér a boli realizované aj projekty pre deti v Medzilaborciach či Abranovciach.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava