Oravská knižnica dokončila modernizáciu náučného oddelenia

05.01.2022 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Ilustračné foto. Archív TASR.


Dolný Kubín 5. januára (TASR) - Oravská knižnica Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne dokončila modernizáciu náučného oddelenia. Otvorili ho v tomto týždni. Časť financií na rekonštrukciu knižnica získala z Fondu na podporu umenia, zvyšok hradila z vlastných zdrojov. Pre TASR to uviedla koordinátorka služieb a kultúrno-výchovnej činnosti v Oravskej knižnici Mária Babík Ferancová.

"K modernizácii náučného oddelenia sme pristúpili s prihliadnutím na stále vyvíjajúcu sa dobu a meniace sa požiadavky našich čitateľov. Vybavili sme ho štandardom súčasnej doby," povedal riaditeľ Oravskej knižnice Antona Habovštiaka Roman Večerek.

Priblížil, že modernizáciou prešla celá staršia časť náučného oddelenia. Od namaľovania stien, položenie nového koberca až po nové regály na knihy, stolíky, stoličky a svetlá. "Naši čitatelia sa môžu tešiť aj na úplné novú relaxačno-čitateľskú zónu, kde sa môžu zastaviť od množstva povinností a nájsť si dobrú knihu, ktorých nemáme málo. Sadnúť si na pohovku a ponoriť sa do príbehov veselých, smutných, odborných, romantických či historických," vymenoval riaditeľ.

Knižnica sa podľa slov Babík Ferancovej snaží modernizovať svoje oddelenia, aby čo najviac splnila požiadavky čitateľov. Verí, že úpravou pritiahne viac ľudí, ktorí budú radi tráviť voľný čas v knižnici.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol