Košice so zberom vianočných stromčekov začnú na budúci týždeň
Podnadpis článku...

04.01.2022 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Ilustračné foto: Archív TASR.


Košice 4. januára (TASR) – Zber a odvoz použitých vianočných stromčekov v Košiciach sa začne v pondelok (10. 1.). Na základe požiadavky a v spolupráci s magistrátom ho bude firma Kosit realizovať do 28. februára. Za spoločnosť o tom informovala Slavomíra Brzová.

Obyvatelia môžu nepotrebné vianočné stromčeky z domácností ponechať v prípade bytovej zástavby priamo pri stanovištiach kontajnerov, prípadne v ohrádkach na zber vianočných stromčekov, odkiaľ ich budú priebežne odvážať.

„Stromčeky z rodinných domov je možné ukladať na mestskou časťou (MČ) vyhradených miestach alebo môžu byť prinesené do zberného dvora,“ povedal riaditeľ divízie služieb Michal Hrabovský s tým, že vyzbierané stromčeky budú následne zhodnotené v mestskej kompostárni v Bernátovciach.

Dokopy 50 drevených ohrádok určených na zber vianočných stromčekov bude aj v tomto roku umiestnených vo ôsmich košických MČ. Zber stromčekov do ohrádok zaručuje podľa Brzovej zvýšenie estetickej úrovne prostredia pre obyvateľov a návštevníkov vybraných lokalít.

„Obyvateľov MČ Staré Mesto, Sídlisko KVP, Západ, Juh, Sever, Dargovských hrdinov, Nad jazerom a Sídlisko Ťahanovce prosíme, aby tieto ohrádky využívali v maximálnej miere,“ uviedla s tým, že stromček je pred uložením k stanovišťu kontajnerov, do ohrádky alebo na iné určené miesto žiadané čo najdôslednejšie odzdobiť. Nie je ho však potrebné baliť do fólie či zväzovať špagátom.

Spoločnosť zároveň pripomína, že vianočný stromček je možné ekologicky zhodnotiť aj v domácom záhradnom kompostéri. „Zničené a viac nepoužiteľné umelé vianočné stromčeky môžu obyvatelia bezplatne odovzdať v ktoromkoľvek zo šiestich zberných dvorov v Košiciach,“ dodala Brzová.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava