CTP kupuje priemyselný park Námestovo

16.12.2021 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

Foto: Pohľad na priemyselný park v Námestove. Archív TASR - 26.10.2021.


 Námestovo 16. decembra (TASR) – Spoločnosti CTP Invest a CTP Property Czech podpísali zmluvu o kúpe 100 % podielu v spoločnosti  Accentis Námestovo. Tá je vlastníkom areálov nachádzajúcich sa v blízkosti Námestova v časti Slanica. Park pozostáva z piatich hál s celkovou prenajímateľnou plochou približne 145.000 metrov štvorcových.

"Lokalita Námestovo je vynikajúca pre výrobné spoločnosti, čo dokazuje stabilným portfóliom klientov a ich zamestnancov. CTP týmto potvrdzuje svoju vedúcu pozíciu na slovenskom trhu, ktorý aj vďaka tejto akvizícii pokrýva produktami najvyššej kvality," povedal regionálny riaditeľ CTP na Slovensku Stanislav Pagáč.

Podpisom zmluvy sa začal oficiálny prevod vlastníctva podielu v spoločnosti Accentis Námestovo. Očakáva sa, že k uzavretiu celej transakcie dôjde počas decembra 2021 až januára 2022.

CTP patrí medzi developerov a manažérov priemyselných nehnuteľností v Európe. Vlastní viac ako 7,1 milióna metrov štvorcových logistických priestorov v ôsmich krajinách. Spoločnosť plánuje do roku 2023 rozšíriť svoje portfólio na 10 miliónov metrov štvorcových. Spoločnosť na jar zverejnila zámer predávať svoje akcie a vstúpila na burzu Euronext Amsterdam Stock Exchange.