Mesto Košice dokončuje rekonštrukciu ihrísk v MŠ  za 146.000 eur

16.12.2021 | Košický kraj | Autor: D.Semanová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Investíciu takmer za 146.000 eur od konca októbra postupne realizuje mesto Košice v niektorých materských školách (MŠ) a detských jasliach. Nevyhovujúce herné prvky v rámci rekonštrukcií dvorov nahrádzajú novými atrakciami. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke.

Práce sa týkajú MŠ Čordákova, Dénešova, Kežmarská, Nešporova, Obrancov mieru 16 a 20, ako aj Detských jaslí na Jesennej ulici. Zrekonštruované ihrisko v areáli MŠ Kovaľská odovzdali v stredu (15. 12.). „Rekonštrukciou preliezok, lezeckých stien a ďalších hracích prvkov sme nielen zlepšili ich bezpečnosť a znížili tým aj pravdepodobnosť úrazu, ale zároveň sme im zaobstarali aj nové atrakcie,“ uviedla viceprimátorka Lucia Gurbáľová.

Mesto Košice nedávno vykonalo audit herných zariadení a povrchov detských ihrísk v areáloch 61 svojich predškolských zariadení. Túto povinnosť ukladá zriaďovateľom škôl platná legislatíva. Kontrolou zistili, že na mnohých školských dvoroch sa nachádzajú prvky, ktoré nevyhovujú bezpečnostným predpisom. Išlo najmä o drevené časti pôvodných herných prvkov, ktoré boli vplyvom počasia poškodené až degradované.

„Nespĺňali tak kvalitatívne požiadavky na bezpečnú a funkčnú prevádzku. V tomto roku prejde obnovou osem predškolských zariadení, budúci rok by to malo byť ďalších desať,“ dodalo mesto s tým, že presný počet má byť známy po schválení rozpočtu.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol