ESCO Slovensko rozširuje akvizíciou spoločnosti CAPEXUS SK portfólio svojich služieb
Ponuku energetických riešení doplnia v skupine ESCO Slovensko služby architektonickej a realizačnej spoločnosti CAPEXUS SK, ktorá sa špecializuje na projekty energeticky úsporných kancelárskych a komerčných priestorov ako aj na revitalizáciu komerčne vhod

14.12.2021 | Bratislavský kraj | Autor: Maria Tariskova/OTS

Prostredníctvom akvizície spoločnosti CAPEXUS SK dokáže skupina ESCO Slovensko osloviť nových potenciálnych klientov a to aj v segmente realitných investorov a samotných nájomníkov. ESCO Slovensko tak bude poskytovať komplexné služby pre kancelárske a komerčné priestory nielen v oblasti energeticky úsporných riešení, ale v celom reťazci výstavby a to od prvotného návrhu až po samotnú realizáciu kancelárií a priestorov.

 

„Komplexné riešenia sa pri dnešných ekonomických, ekologických, no aj legislatívnych požiadavkách  stávajú najefektívnejšou voľbou. Sektory energetiky a stavebníctva nie sú výnimkami. Rozšírenie služieb nám umožní osloviť nových klientov a poskytnúť im všetky potrebné služby v rámci našej skupiny. Blízka spolupráca našich spoločností ponúka lepšiu koordináciu pri zabezpečovaní individuálnych požiadaviek a potrieb klientov,“ zhrnula Naďa Hartmann, predsedníčka predstavenstva a generálna riaditeľka ESCO Slovensko.

 

CAPEXUS SK sa špecializuje na kancelárske a komerčné priestory. Spoločnosť tvorená dvomi desiatkami zamestnancov v tomto roku realizovala 35 projektov, čo predstavuje približne 22 tis. m2 plochy. Potvrdila tak svoju pozíciu významného hráča na Slovenskom trhu.

 

"Spojenie sa so spoločnosťou ESCO Slovensko, za ktorou stoja také spoločnosti akými sú ČEZ ESCO a SPP, je pre nás poctou a zároveň potvrdením cesty, ktorou sme sa pred 10 rokmi vydali. Tešíme sa na nové výzvy a príležitosti, ktoré nám toto spojenie prinesie. Ale najmä na možnosť byť súčasťou dlhodobého projektu, ktorého cieľom je postupná dekarbonizácia a trvalá udržateľnosť budov na Slovensku," doplnil Michal Kolesár, generálny riaditeľ CAPEXUS SK.

 

Akvizícia spoločnosti skupinou ESCO Slovensko kopíruje model z českého trhu, kde polovičný akcionár skupiny, ČEZ ESCO, taktiež preberá kontrolu nad spoločnosťou CAPEXUS v Českej republike. Druhým polovičným akcionárom skupiny ESCO Slovensko je SPP.

 

ESCO Slovensko sa špecializuje na ekonomické a ekologické energetické riešenia pre administratívne, komerčné a obytné areály, priemyselné komplexy, ako aj na riešenia pre obce a mestá. Skupinu tvorí viacero špecializovaných a úzko spolupracujúcich spoločností, vďaka čomu ESCO Slovensko ponúka svojim klientom komplexné riešenia, od konzultácií a špecifikácii reálnych potrieb klienta, cez návrh a realizáciu vhodných opatrení, až po následnú správu a servis zariadení. Ponuka skupiny zahŕňa aj oblasť financovania realizovaných projektov a to spôsobom, ktorý minimalizuje riziko objednávateľa formou splácania projektu z dosiahnutých energetických úspor.    

https://www.escoslovensko.sk/

 

CAPEXUS SK je poprednou „Design & Build“ spoločnosťou pôsobiacou prevažne na bratislavskom trhu, so zameraním na komerčné priestory. Svojim klientom ponúka spoluprácu od samotného návrhu dispozície a poradenstva v oblasti pracovnej využiteľnosti, až po finálne odovzdanie pracovného priestoru. To zahŕňa, vďaka vlastnému architektonickému štúdiu a tímu odborníkov na realizácie interiérov komerčných priestorov, aj dodanie nábytku a individuálnych atypových riešení. CAPEXUS SK je zakladajúcim členom Studio Alliance, ktoré združuje popredných európskych odborníkov na pracovné prostredie.

https://www.capexus.cz/sk