Nitra privíta nový rok bez ohňostroja

10.12.2021 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Ilustračné foto: Archív TASR.


Nitra 10. decembra (TASR) - Nitra sa pridáva k iniciatíve slovenských miest, ktoré nebudú sláviť príchod nového roka ohňostrojom. Namiesto ohňostroja podporí mesto zvieratá alebo dobročinné aktivity. Informoval o tom hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.

Nitra vynecháva koncoročný ohňostroj od roku 2019. K výzve občianskeho združenia Zvierací ombudsman, aby samosprávy namiesto ohňostrojov investovali do zmysluplnejších aktivít, sa rozhodla pripojiť aj Únia miest Slovenska. Hlavným dôvodom ústupu od delobuchov a ohňostrojov je ochrana zdravia a životného prostredia.

Motiváciou mesta Nitra je podľa primátora Mareka Hattasa zbaviť sa zbytočného hluku, zápachu a škodlivých látok uvoľnených zo zábavnej pyrotechniky, ako aj ochrana najzraniteľnejších skupín obyvateľstva, domácich miláčikov, hospodárskych zvierat a divokej zveri. „Peniaze môžeme namiesto ohňostroja využiť zmysluplnejšie, napríklad na podporu útulkov pre zvieratá, dobročinné aktivity, humanitárne zbierky či do iných oblastí podľa potreby,“ skonštatoval Hattas.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

10. mája - 100. výročie založenia DPO Veľký Krtíš

Oslavy založenia okresnej hasičskej organizácie

11. mája - Morovnianska podkova

furmanské preteky Handlová

11. mája - Detské krojové slávnosti

Borský Svätý Jur