BBSK posilňuje výjazdové očkovanie proti COVID-19

10.12.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: E.Krčová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Banská Bystrica 9. decembra (TASR) – Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) od soboty (11. 12.) navyšuje svoje kapacity a posilňuje výjazdové očkovanie. Vakcína príde za obyvateľmi do miest a obcí naprieč celým krajom a priestor zaočkovať sa bude mať takmer 15.000 ľudí. TASR o tom vo štvrtok informovala Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK.

Kraj sa chystá očkovať v priestoroch starej fary v Heľpe, v klube dôchodcov v Tornali, v priestoroch škôl a kultúrnych domov v Krupine, Jelšave, Detve, Brezne, Kokave nad Rimavicou, Žiari nad Hronom, Fiľakove alebo v Rimavskej Sobote a v Banskej Štiavnici. S výjazdovým očkovaním príde aj do Hnúšte a obcí Cinobaňa, Gemerská Ves, Hrlica a Muránska Dlhá Lúka.

Podľa Štepánekovej v očkovacom centre Europa v Banskej Bystrici môže počas soboty sto "prvoočkovancov" nad 50 rokov získať celodenné skipasy do Park Snow Donovaly. S administráciou očkovania príde pomôcť podpredseda BBSK Ondrej Lunter a k dispozícii bude aj hlavný lekár kraja Jozef Botka, pripravený odpovedať na otázky verejnosti.

"V BBSK sme sa sústredili na navýšenie kapacít očkovania. Od 11. do 18. decembra budeme výjazdovo očkovať na 18 miestach od Horehronia až po Gemer, tiež v troch našich centrách a očkovanie bude prebiehať aj v ďalšej desiatke zdravotníckych zariadení v kraji. Celkovo vzniknú kapacity pre zaočkovanie takmer 15.000 ľudí tromi druhmi vakcín tak, aby každý, kto má záujem, ju dostal čo najbližšie k svojmu domovu,“ zdôraznil šéf kraja Ján Lunter.

Ako dodal podpredseda BBSK Ondrej Lunter, o možnosť zaočkovať sa neprídu záujemcovia ani medzi sviatkami. Kraj bude v očkovacích centrách v Banskej Bystrici, Zvolene a v Lučenci očkovať zaregistrovaných záujemcov od 27. do 30. decembra. Registráciu na prvú i tretiu dávku vakcíny je potrebné urobiť na stránke korona.gov.sk. Očkuje sa tiež v zariadeniach sociálnych služieb a v prípade ležiacich pacientov aj u nich doma.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol