Jednou z investícií v Leviciach bude obnova hradného parku

08.12.2021 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Na leteckej snímke z 11. októbra 2018 pohľad na Levický hrad. FOTO TASR - Michal Svítok.

Levice 8. decembra (TASR) – Mesto Levice dokončuje aktualizáciu projektovej dokumentácie na revitalizáciu hradného parku. Realizácia projektu bude jednou z ťažiskových investičných akcií v budúcom roku, skonštatoval primátor Levíc Ján Krtík. Mestskí poslanci schválili na prvú etapu revitalizácie parku 466.456 eur.

V oplotenom uzatvárateľnom areáli bude obnovené jazierko, vybudované pódium na kultúrne podujatia aj nové chodníky a osvetlenie. „Pôvodné oplotenie sa nebude búrať, po konzultácii s odborníkmi sa opravia poškodené časti, osadená bude nová brána. Znovu bude napustené jazierko, kde bude tak ako pôvodne zabezpečený prirodzený prítok a odtok tak, aby bola zabezpečená cirkulácia vody. Novinkou bude lávka cez jazierko,“ informoval Krtík. Projekt počíta aj s oplotením a bránou z druhej strany, kvetinovou výsadbou, osvetlením a kamerovým systémom.

Obnova hradného parku dlhé roky viazla. Príčinou bolo, že areál nepatril mestu, ale bol vo vlastníctve Nitrianskeho samosprávneho kraja. Mesto získalo hradný park do vlastníctva v roku 2017 zámennou zmluvou s Nitrianskym samosprávnym krajom. O rok neskôr dala radnica spracovať návrhy revitalizácie hradného parku.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice