Banícke múzeum v Rožňave vydáva publikáciu o svojich zbierkach

08.12.2021 | Košický kraj | Autor: TASR

Foto: Banícke múzeum v Rožňave. Archív TASR


 Rožňava 7. decembra (TASR) – Banícke múzeum v Rožňave vydáva knižnú publikáciu, ktorá prináša komplexný pohľad na činnosť múzea a predstavuje jeho 11 zbierkových fondov. Súčasťou projektu je i vydanie audioknihy. TASR o tom informoval manažér kultúry múzea Róbert Šimko.

Banícke múzeum od svojho založenia vytvorilo zbierkový fond, ktorý obsahuje takmer 40.000 zbierkových predmetov spoločenskovedného, prírodovedného a technického charakteru. Knižná publikácia s názvom Zo zbierok Baníckeho múzea v Rožňave prezentuje výber vzácnych a zaujímavých predmetov spätých s regiónom Gemer, z ktorých mnohé majú i nadregionálny význam.

"Súčasťou projektu je aj vydanie audioknihy, ktorá nie je súčasťou publikácie, ale je dostupná samostatne. Audioknihu tvoria prerozprávané texty a audiokomentáre k fotografiám. Publikácia a audiokniha sú určené pre návštevníkov múzea, záujemcov o kultúrne dedičstvo regiónu Gemer, pre laickú i odbornú verejnosť a študentov," dodala Barbora Šumská, ktorá je zodpovedná za realizáciu projektu.

Publikáciu a vydanie nahrávky z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, autormi sú odborní pracovníci múzea. Celkový rozpočet projektu prevýšil sumu 5800 eur, publikácia vyšla v náklade 400 kusov.


 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava