Vianočná výzdoba v Poprade bude svietiť v obmedzenom režime

07.12.2021 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Na snímke jeden z prvkov vianočnej výzdoby v Poprade pred okresným súdom. FOTO TASR - Adriána Hudecová.

 Poprad 7. decembra (TASR) – V najväčšom meste pod Tatrami v pondelok (6. 12.) rozsvietili vianočnú výzdobu. Tá síce bude svietiť v obmedzenom režime, pribudli však nové prvky. Tie podľa primátora Antona Danka umocnia atmosféru Vianoc i keď sa tradičný vianočný jarmok nemôže konať pre pandémiu a opatrenia s ňou súvisiace.

Dominantou je svietiaci anjel na kruhovom objazde pri Dome kultúry, ďalší svieti pri popradskej nemocnici ako symbol ochrany pacientov a zdravotníkov. Hlavným centrom vianočnej výzdoby je každoročne popradské námestie. V parku vedľa kina Tatran pribudli nové ozdoby na stromoch, dominantou parku je niekoľko jeleňov. Najväčšou novinkou na námestí je nový hlavný vianočný stromček, ktorý vymenil dlhoročný biely. Nadrozmerný Betlehem ostal na pôvodnom mieste pri okresnom súde. Na spodnom námestí v priestore, kde sú drevené stánky, sú stromy nanovo ozdobené v štýle srdcová fantázia.

Už tradične sú vyzdobené aj všetky kruhové objazdy v meste. Podľa vedúceho organizačného odboru na mestskom úrade Reného Šoltésa sa každý rok snažia obmieňať aj jednotlivé prvky v mestských častiach. Napríklad v Spišskej Sobote bude umiestnená veľká kométa, nápis VIANOCE a pyramída gúľ. V mestskej časti Stráže pribudol ďalší vianočný stromček pred radnicou.

Zvýšené ceny energií sa podpísali pod úsporný režim svietenia. Gro výzdoby sa tak bude vypínať každodenne o 23. hodine. "V ranných hodinách výzdoba nebude svietiť. Cena energií totiž stúpla takmer o 300 percent, a preto musíme šetriť,“ uzatvára Danko.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava