Vianočný trolejbus sa objaví prvýkrát aj v prímestských častiach Žiliny

06.12.2021 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

FOTO: Archív TASR.


Žilina 5. decembra (TASR) – Vianočný trolejbus začne v uliciach Žiliny jazdiť v pondelok (6. 12.). Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) nasadí na Mikuláša najnovší typ trolejbusu s pomocným batériovým pohonom. Vďaka tomu sa prvýkrát v histórii objaví aj v prímestských častiach Žiliny, do ktorých premávajú iba autobusové linky mestskej hromadnej dopravy (MHD). DPMŽ o tom informoval na svojej internetovej stránke.

Po ôsmich rokoch uvoľní trolejbus ŠKODA 31Tr SOR miesto trolejbusu ŠKODA 26TrA Solaris. "Zástupcu takmer najstaršieho typu trolejbusu nášho vozidlového parku vystrieda najnovší a najmladší model. Nízkopodlažný trolejbus bude mať vyzdobený exteriér aj interiér, pričom v interiéri bude nová vianočná výzdoba. Nasadiť vianočný trolejbus aj na vybrané spoje autobusových liniek MHD sme mohli práve vďaka pomocnému batériovému pohonu, s ktorým dokáže prejsť časť trasy aj mimo trakčného vedenia," uviedol dopravný podnik.

"Veríme, že cestujúci, obyvatelia i návštevníci Žiliny uvítajú toto malé predvianočné spestrenie a cestovanie vianočne vyzdobeným trolejbusom si vychutnajú najmä deti. Trolejbus postupne nasadíme na trolejbusové a autobusové linky, ich rozpis zverejníme na našej internetovej stránke," doplnil DPMŽ.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača