Trenčianska radnica chce investovať do rozvoja mesta 20 miliónov eur
Podnadpis článku...

02.12.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Ilustračné foto: Archív TASR.


Trenčín 2. decembra (TASR) – Do rozvoja mesta chce trenčianska radnica v budúcom roku investovať takmer 20 miliónov eur. Pôjde o peniaze z európskych fondov, rozpočtu mesta a štátneho rozpočtu. Po schválení rozpočtu na rok 2022 to povedal trenčiansky primátor Richard Rybníček.

„Napriek investíciám bude mesto Trenčín aj v budúcom roku znižovať svoj dlh na úroveň 16,8 milióna eur, čo je za štyri roky pokles o 1,5 milióna eur. Napriek tomu, že veľa investujeme, stále znižujeme dlh mesta,“ skonštatoval Rybníček.

Jedným z najdôležitejších projektov v budúcom roku bude podľa neho vybudovanie kontajnerového divadla. K ďalším dôležitým investíciám bude patriť dobudovanie vnútroblokov v meste.

„Veľa investujeme do ciest, chodníkov, materských škôl, pokračujeme s investíciami do miestnych komunikácií, športovísk. Veľké športovisko s atletickou dráhou a doskočiskami ideme budovať v Zátoke pokoja. Ďalšie investície pôjdu do starého železničného mosta. Z prostriedkov nového programového obdobia chceme čerpať prostriedky na vybudovanie cyklotrasy a zeleného mosta,“ doplnil trenčiansky primátor.

Trenčianska radnica chce v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 78 miliónov eur. Rozpočet mesta na rok 2022 schválili v stredu (1. 12.) poslanci trenčianskeho mestského zastupiteľstva. Bežný rozpočet je naplánovaný s prebytkom 1,3 milióna eur (príjmy 55,5 milióna eur, výdavky 54,2 milióna eur), kapitálový rozpočet počíta so schodkom 11,7 milióna eur (príjmy 9,9 milióna eur, výdavky 21,6 milióna eur).
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača