Tatravagónka a Embraco testovanie zamestnancov zabezpečili

30.11.2021 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto: Archív TASR.


Spišská Nová Ves/Poprad 30. novembra (TASR) – Dvaja najväčší zamestnávatelia na Spiši už testujú svojich zamestnancov, aby tak splnili podmienky fungovania OTP na pracovisku. Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi zo skupiny Nidec Global Appliance spustilo bezplatné testovanie v nedeľu (28. 11.) večer. Pre TASR to uviedol riaditeľ závodu Tomáš Kandra s tým, že jeho zabezpečenie je podmienkou vstupu na pracovisko, v súlade s nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva a platným Zákonníkom práce.

Ako prví testovanie podstúpili od 21. hodiny zamestnanci pred nočnou zmenou. Spoločnosť umožňuje otestovať sa aj v časoch od 5., od 13. a od 17. hodiny. Cieľom je, aby všetci zamestnanci mohli byť otestovaní mimo pracovnej doby. Na zozname plne nezaočkovaných a tých, ktorí koronavírus neprekonali za posledných 180 dní, sa v spišskonovoveskej fabrike nachádza približne tisícka zamestnancov. Dohromady tam pracuje zhruba 2200 ľudí.

"Pri našom počte zamestnancov si to organizačne vyžaduje množstvo práce, keďže máme rôznu zmennosť a dáta ohľadom zaočkovanosti či prekonaní ochorenia sa u zamestnancov taktiež vyvíjajú každý deň," poznamenal Kandra. Aktuálne je stav zamestnancov stabilný a epidémia neohrozuje výrobu.

Popradská spoločnosť Tatravagónka, a. s., sa na situáciu pripravila a prijala interné opatrenia ešte pred zverejnením manuálu na testovanie zamestnancov. "Testovanie v areáli podniku sme spustili už koncom minulého týždňa a podarilo sa nám kapacitne zastrešiť potreby našich zamestnancov. Kontroly na vstupoch boli plynulé aj vďaka včasnému usmerneniu zamestnancov a posilneniu personálu bezpečnostnej služby," uviedla pre TASR vedúca oddelenia PR a marketingu spoločnosti Zuzana Domanická s tým, že opatrenia plne rešpektujú.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava