Na atraktivity Hrabovskej doliny upozorňujú sochy medveďov
Podnadpis článku...

29.11.2021 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Foto: Hrabovská dolina. Archív TASR.

Ružomberok 28. novembra (TASR) - Hrabovskú dolinu v blízkosti Ružomberka oživili sochy medveďov. Pätica dvojmetrových sôch z červeného smreka, ktoré vytvorila desiatka rezbárov, upozorňuje návštevníkov na jednotlivé atraktivity doliny. TASR o tom informovala manažérka pre komunikáciu a PR Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová.

"Skvelí rezbári zo Slovenska a Česka vytvorili nadrozmerný drevený nápis Kráľovstvo Hrabovo aj päť dvojmetrových medvedích sôch, ktoré upozorňujú na to najatraktívnejšie v našej doline. Zároveň môžu byť akými si foto miestami a aj takto šíriť, najmä cez sociálne siete, informácie o našej krásnej doline," priblížil predseda občianskeho združenia Hrabovská dolina Štefan Červeň.

Sochy tak podľa neho budú upozorňovať na tunajšiu Tarzániu, horské stredisko s lanovkami, a to cez medveďa na lyžiach a ubytovacie kapacity zase cez medveďa s kufrom. Medveď bude mať svoje miesto aj na vodnej nádrži a vstupe na náučný chodník Medvedia cesta. "Medvede v tejto doline žijú a spomenutý náučný chodník približuje ich život rodinám s deťmi hravou formou. Zároveň podnecuje rodiny k aktívnemu pohybu a rešpektu k všetkému živému v prírode," ozrejmila Šarafínová. Spoznávať svoju dolinu tak od tohto týždňa budú podľa nej oveľa atraktívnejšou formou napríklad aj deti z tunajších škôlok a škôl.

"Táto doba nepraje cestovnému ruchu, ale pobyt v prírode ako takej odporúčaný je. Preto vnímame pozitívne takéto aktivity a radi ich aj podporujeme. Veríme, že návštevníci doliny pri načerpávaní energie a zdravia z tunajšej prírody nájdu v doline aj príjemné spestrenie v podobe drevených sôch a aj takto uchováme v návštevníkoch myšlienku spájania prírody a umeleckých diel vynikajúcich rezbárov," skonštatovala riaditeľka OOCR Region Liptov Darina Bartková.

Drevené sochy sú alternatívou pre ľadové kráľovstvo, ktoré plánovali v Hrabove zrealizovať cez zimu. Ľadové sochy bude môcť verejnosť vidieť pravdepodobne budúcu zimnú sezónu, dodala Šarafínová.  
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol