Trojhraničie v Sysľovských poliach je opäť prístupné po novej trase

24.11.2021 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Pohľad na plachých dropov. Foto TASR -  Pavol Funtál. 6.3.2000, Bratislava.


Bratislava 24. novembra (TASR) - Trojhraničie Slovenska, Rakúska a Maďarska v Chránenom vtáčom území Sysľovské polia je opäť prístupné po novovyznačenej turistickej trase. Informovalo o tom tlačové oddelenie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR. Zároveň upozorňuje, že keďže ide o citlivé územie, kde sídli drop a sokol kobcovitý, návštevníci tam majú vstupovať iba po turistických chodníkoch.  

Lokalita v Bratislavskom kraji nebola doteraz prístupná z dôvodu, že krátky úsek trasy, ktorý viedol ponad diaľnicu v Maďarsku, bol v rámci protipandemických opatrení uzavretý. Novú obchádzkovú trasu idúcu len cez slovenské územie našlo MŽP spolu s ochranármi, ornitológmi a Klubom slovenských turistov (KST), uvádza tlačové oddelenie. Trasu vyznačil minulý týždeň KST a od 17. novembra je turistický chodník prístupný verejnosti.

"Aktuálne sa v území vyskytuje 399 dropov, dve tretiny všetkých dropov z Rakúska, Slovenska a západného Maďarska, pár desiatok aj v bezprostrednej blízkosti turistickej trasy, preto upozorňujeme všetkých návštevníkov, aby neschádzali z trasy, aby nedochádzalo k plašeniu vzácnych druhov," poukazuje envirorezort.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava