TSK opraví takmer 60 kilometrov ciest II. a III. triedy za 7,5 milióna

23.11.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investuje v budúcom roku zo svojho rozpočtu do súvislých opráv ciest II. a III. triedy 7,5 milióna eur. Plán súvislých opráv ciest na rok 2022 schválilo v pondelok (22. 11.) Zastupiteľstvo TSK.

Ako informoval predseda TSK Jaroslav Baška, kraj v budúcom roku opraví 51 úsekov ciest v celkovej dĺžke takmer 60 kilometrov. Najviac úsekov, deväť, opravia v okrese Považská Bystrica. Po sedem úsekov v okresoch Trenčín, Myjava a Púchov, po päť úsekov v okresoch Ilava a Nové Mesto nad Váhom, po štyri v okresoch Prievidza a Bánovce nad Bebravou a tri v okrese Partizánske.

Najdlhším úsekmi budú cesty Ostratice – Žabokreky v okrese Partizánske (2,82 kilometra), Nitrianske Rudno – Diviaky v okrese Prievidza (2,8 kilometra), úsek v obci Podlužany v Bánovskom okrese (2,3 kilometra), Dolná Súča – Polníky v Trenčianskom okrese (2,2 kilometra), Myjava – Turá Lúka (2,1 kilometra) a Nové Mesto nad Váhom – Dolné Srnie (dva kilometre).

Úseky na opravu vybrali na základe stavu ciest a podľa požiadaviek zástupcov samospráv a krajských poslancov za daný okres. S opravami sa začne v druhej polovici budúceho roka, zhotoviteľov vyberú verejným obstarávaním.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol