Sereď, Hlohovec i Trnava chcú obnoviť kultúrne stánky

10.11.2021 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Mestá Sereď, Hlohovec i Trnava v trnavskom regióne chcú obnoviť svoje kultúrne stánky vďaka dotáciám v rámci výzvy Ministerstva kultúry SR. Sereď plánuje modernizovať divadelnú sálu domu kultúry, Hlohovec vzácne Empírové divadlo a Trnava kultúrny dom na Kopánke. O všetkých zámeroch rokovali novembrové zasadnutia mestských zastupiteľstiev. V zmysle výzvy sú projekty orientované na zvýšenie kvality poskytovaných služieb a zlepšenie  hygienických štandardov objektov.

Sála Domu kultúry v Seredi v súčasnosti nespĺňa moderné kritéria a požiadavky divákov. V rámci zvýšenia kvality poskytovaných služieb chcú vymeniť viac ako 50-ročné sedačky za nové s väčším priestorom pre diváka a lepším pohodlím. Zároveň bude nainšalovaná klimatizácia a zmodernizujú osvetlenie a ozvučenie sály a javiska. Mesto počíta aj s výmenou vchodových dverí za automatické, bude osadený COVID-19 panel a automatizované hygienické zariadenia.

Hlohovskí poslanci schválili návrh radnice na žiadosť o nenávratný finančný príspevok, v zmysle stanovených kritérií bude projekt pozostávať z komplexnej výmeny vykurovacieho systému, výmeny podlahy, inštalácie nových sedačiek a súčasne na ochranu zdravia v boji proti ochoreniu COVID-19 v Hlohovci zadovážia germicídne žiariče, merače teploty a dezinfekčné stojany. Po obnove bude Empírové divadlo naďalej slúžiť na organizáciu kultúrnych podujatí.

V Trnave príspevková organizácia Zaži v Trnave - Mestské kultúrne stredisko predkladá projekt na rekonštrukciu hygienických zariadení a šatní, inštaláciu vzduchotechniky, vybudovanie okien v sále, výmenu povrchov, rekonštrukciu elektroinštalácie a vnútornej infraštruktúry. V rámci pripravovanej rekonštrukcie kultúrneho domu na Kopánke bude zrealizované aj zateplenie objektu, prínosom bude zvýšenie využiteľnosti a návštevnosti objektu.

Vo všetkých prípadoch sú náklady na realizáciu vypočítané na maximálnu možnú výšku okolo 200.000 eur pri päťpercentnej účasti samosprávy. Oprávnené obdobie realizácie projektov je do konca roka 2023.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol