Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území

05.11.2021 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Bratislavské Nové Mesto pokračuje v revitalizácii zelene na svojom území. Staré dreviny, ktoré by mohli byť zároveň nebezpečné pre svoje okolie, nahrádza novými stromami. Takýto ozdravný proces sa týka viacerých lokalít. Informuje o tom mestská časť.

"V Novom Meste nám na zdravom vývoji veľmi záleží, preto k obnove zelene pristupujeme citlivo a dôsledne. Staré dreviny, ktoré zdravie opustilo a môžu byť veľakrát nebezpečné pre okolie, meníme za mladé," konštatuje samospráva.

Naplánovaný je napríklad výrub piatich drevín na Ulici odbojárov a na Kalinčiakovej ulici. Ide o cestnú zeleň v zlom zdravotnom stave, pre ktorú bolo vydané povolenie. Mestská časť následne vysadí osem stromov na miestach, kde došlo k výrubu, a zároveň doplní prázdne miesta, kde je možné dreviny vysadiť. Okrem dvoch spomínaných ulíc sa to týka aj Družstevnej ulice.

Na základe právoplatného rozhodnutia je naplánovaný aj výrub 13 drevín na Račianskom mýte, pri ktorých tiež identifikovali zlý zdravotný stav. „Miesto nich na tom istom pozemku vysadíme 17 stromov (lipa malolistá) a 212,5 metrov štvorcových stálozelených krov (zimozeleň menšia)," približuje samospráva. Výsadba sa v tomto prípade predpokladá počas budúceho roka.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava