V Starom Meste sa bude diskutovať o otváracích hodinách prevádzok

03.11.2021 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


V bratislavskom Starom Meste sa bude vo štvrtok (4.11.) opäť diskutovať o otváracích hodinách prevádzok v centre mestskej časti. Podujatie sa uskutoční v režime OTP, obyvatelia sa naň pre obmedzený počet musia prihlásiť. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke.

Diskusiu nedávno avizovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Cieľom má byť hľadanie prijateľného konsenzu. Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) zakotvujúce pravidlá je totiž neustále napádané prokuratúrou, naposledy na diskrimináciu v niektorých častiach dokumentu upozornil aj Protimonopolný úrad (PMÚ) SR.

Napadnuté VZN miestne zastupiteľstvo v septembri upravilo. Odstránilo diskriminačné časti a skrátilo prevádzkové hodiny pri pohostinstvách a krčmách i terasách. Tie sa majú skrátiť z 24.00 na 23.00 h, respektíve z 3.00 na 2.00 h. Účinnosť má VZN nadobudnúť 1. januára 2022. Aktuálne však mestská časť pracuje na novom znení nariadenia. "Snahou je nájsť zmier a spôsob, v ktorých zónach a prevádzkach je čo ideálne," povedala Aufrichtová.

Podľa mestskej časti ide o pár prevádzok notoricky porušujúcich pravidlá. Problémovou lokalitou je Šancova ulica v okolí budovy YMCA, niektoré prevádzky pod Michalskou bránou a na pešej zóne a tiež okolie Starej tržnice.

Stretnutie sa uskutoční vo štvrtok o 17.00 h v Zichyho paláci na Ventúrskej ulici. Pre pandemickú situáciu je počet účastníkov obmedzený na 60, je preto potrebné sa vopred prihlásiť prostredníctvom formulára.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol