V TSK tento rok opravili takmer 73 kilometrov ciest
Stálo to viac ako 15 miliónov eur.

02.11.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vykonáva počas leta súvislé opravy ciest II. a III. triedy na celom svojom území. Konzorcium firiem Doprastav, Eurovia a Strabag má ako zhotoviteľ opraviť takmer 60 kilometrov ciest. Na snímke pokládka asfaltu na ceste medzi Belušskými Slatinami a Mojtínom 22. júla 2021. FOTO TASR - Radovan Stoklasa.


Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) opravila v tomto roku viac ako 57 kilometrov krajských ciest. Do súvislých opráv 40 úsekov ciest II. a III. triedy investoval TSK z vlastného rozpočtu 7,4 milióna eur.

Ako informoval predseda TSK Jaroslav Baška, v Považskobystrickom okrese zrekonštruovali deväť úsekov ciest. Čo sa dĺžky úsekov týka, najrozsiahlejšie opravy urobili v okrese Prievidza (8,6 kilometra), Ilava (7,6 kilometra) a Trenčín (7,2 kilometra).  

„Tento rok sme na zlepšenie cestnej infraštruktúry vyčlenili zo župného rozpočtu historicky najvyššiu sumu vo výške viac ako 7,4 milióna eur. Verím, že vynaložené prostriedky prispejú najmä k zvýšeniu bezpečnosti na našich cestách,“ skonštatoval Baška s tým, že na rekonštrukciu viac ako 15 kilometrov ciest v Myjavskom a Novomestskom okrese získal TSK financie z prostriedkov Európskej únie.

Spoločne s úsekmi financovanými z eurofondov sa tak v tomto roku dočkalo v TSK opravy 73 kilometrov ciest, celková investícia do rekonštrukcie sa vyšplhala na viac ako 15 miliónov eur.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol