PSK otvorili novú skládku posypového materiálu pri Domaši

27.10.2021 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Na údržbu cesty prvej triedy I/15 medzi mestami Vranov nad Topľou a Stropkov v okolí vodnej nádrže Domaša bude od tohtoročnej zimy pre Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) slúžiť nová skládka chemického posypového materiálu. Objekt, ktorý v stredu v katastri obce Holčíkovce oficiálne otvorili, poskytuje aj dve parkovacie miesta pre nové posypové vozidlá.

"Je to cesta prvej triedy, ktorú máme v zmluvnom vzťahu so Slovenskou správou ciest," ozrejmil pre TASR dôležitosť investície predseda PSK Milan Majerský s tým, že nová stavba poskytne predpoklady pre "čo najrýchlejšiu a najkvalitnejšiu" službu pri údržbe ciest. Ako doplnil riaditeľ SÚC PSK Marcel Horváth, až dosiaľ museli cestári pre údržbu tejto komunikácie tvoriacej jeden z hlavných ťahov kamiónovej dopravy do Poľska využívať sklad posypového materiálu vo Vranove nad Topľou.

Súčasťou investície vo výške približne 198.000 eur boli okrem výstavby objektu skládky a garážového státia aj realizácia kanalizácie, elektrorozvodov a bleskozvodov, a tiež majetkovo-právne vyrovnanie.

Skládka posypového materiálu v Holčíkovciach je jednou z ôsmich, ktorú SÚC PSK za posledné dva roky vybudovala alebo zrekonštruovala. Ide o nové objekty v Šemetkovciach v okrese Svidník, Bardejove, Tatranskej Štrbe v okrese Poprad, v Kežmarku a v Nižnej Šebastovej a o rekonštrukciu skládky soli v Humennom.

"Momentálne dokončujeme rekonštrukciu skládky soli v Starej Ľubovni," doplnil s tým, že celková výška finančných prostriedkov, ktoré SÚC PSK do týchto objektov investovala, predstavuje približne 1,5 milióna eur.

SÚC PSK je na zimnú údržbu ciest pripravená od 1. novembra, odkedy bude v plnej prevádzke i jej dispečerská spravodajská služba.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol