Okresné mestá na hornom Zemplíne upravujú na Dušičky režim na cintorínoch

27.10.2021 | Prešovský kraj | Autor: J.Ďurašková

Ilustračné foto: Archív TASR.


V súvislosti so Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých upravili okresné mestá na hornom Zemplíne prevádzkový režim miestnych cintorínov. Kým v Snine platí takmer mesiac, v Humennom sa predĺženie otváracích hodín týka len nadchádzajúceho predĺženého víkendu (30. 10. - 2. 11.).

"Cintoríny v našom meste budú počas nadchádzajúcich sviatkov otvorené dlhšie. Otváracia doba bude v dňoch 18. októbra až 14. novembra od 7.00 do 21.00 h," uviedla pre TASR Miroslava Špitaliková z oddelenia strategického rozvoja sninského mestského úradu (MsÚ). Zároveň pripomenula, že vzhľadom na pandémiu nového koronavírusu samospráva žiada návštevníkov, aby si návštevu cintorínov naplánovali aj na iné dni, aby sa predišlo kumulácii veľkého počtu ľudí na jednom mieste.

Mestský cintorín v Humennom bude od nedele 31. októbra do utorka 2. novembra otvorený v čase od 7.00 do 22.00 h. "V rovnakom termíne bude osvetlený celý areál, cesty, chodníky, a tiež schody. Pre dôstojný priebeh bude znieť clivá hudba od nedele do utorka od 8.00 do 18.00 h," doplnila pre TASR Veronika Lattová z tlačového referátu MsÚ s tým, že verejnosti bude k dispozícii aj Dom smútku, a to od 7.00 do 17.00 h v nedeľu, v pondelok a utorok o hodinu dlhšie.

Ako doplnil riaditeľ Technických služieb Milan Kuruc, návštevníkom bude k dispozícii aj mobilné sociálne zariadenie. "Pitná voda, respektíve výpustné ventily, budú k dispozícii na určených miestach. V prípade nulových a mínusových teplôt bude pitná voda odstavená," dodal. Od soboty 30. októbra do utorka bude na zabezpečenie poriadku a čistoty na pohrebisku, ako aj na zamedzenie krádeží realizovať mestská polícia kontrolné obhliadky cintorína.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol