Papradno získalo ocenenie v prestížnej súťaži Európska cena obnovy dediny

25.10.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Občianske združenie Bačova cesta slávnostne otvorilo salašnícku sezónu 27. mája 2017 na Kolibe v Papradne, okres Považská Bystrica. FOTO TASR - Radovan Stoklasa.


Podhorská obec Papradno v Považskobystrickom okrese získala prestížne ocenenie v medzinárodnej súťaži Európska cena obnovy dediny 2020. Informoval o tom Ľubomír Bobák z komunikačného oddelenia Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

"V súťaži s mottom Miestne odpovede na globálne výzvy malo Slovensko jediného zástupcu. Papradno získalo právo účasti v medzinárodnej súťaži po tom, ako sa v roku 2019 stalo víťazom národnej súťaže Dedina roka. Papradno sa v konkurencii viac ako dvadsiatky ďalších obcí z 12 európskych krajín umiestnilo na bronzovej priečke a do Trenčianskeho kraja tak prinieslo európske ocenenie," priblížil Bobák.

Hodnotiaca komisia navštívila najväčšiu obec v Považskobystrickom okrese v septembri tohto roka. Tá ocenila najmä spôsob zachovávania tradícií v súbehu s moderným napredovaním a rozvojom.

"Obec Papradno získala Európsku cenu za jeden alebo viacero obzvlášť presvedčivých rozvojových projektov," informuje portál dedinaroka.sk. Bohatú prezentáciu pre komisiu pripravili samotní obyvatelia Papradna.

Súťaž o Európsku cenu obnovy dediny sa organizuje od roku 1990. Pomyselné zlato si za minulý rok odniesla nemecká obec Hofheimer Land.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava