Obnova atletického areálu v Lučenci by mala byť hotová do piatich mesiacov

18.10.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Ilustračné foto: Archív TASR.


Do piatich mesiacov by mal byť zrekonštruovaný atletický areál pri Základnej škole Ladislava Novomeského v Lučenci. Zmluvu s víťazom súťaže na dodávateľa stavby podpísala v týchto dňoch primátorka mesta Alexandra Pivková.

"Rekonštrukcia by nás mala vyjsť na viac ako 400.000 eur, z ktorých 120.000 uhradí Slovenský atletický zväz. Zvyšok pokryjeme z rozpočtu mesta," uviedla primátorka.

Dráha sa bude rekonštruovať po 14 rokoch od kolaudácie, keďže podľa tvrdení odborníkov je zdevastovaná a nie je vhodná na tréningy. Aktuálny stav jednotlivých sektorov a samotného športového povrchu je v havarijnom stave a nevyhovuje požiadavkám na kvalitný tréning atlétov a už vôbec nie na usporiadanie atletických súťaží.

Vynovená moderná 300-metrová bežecká tartanová dráha bude slúžiť nielen žiakom základnej školy, ale aj športovému atletickému oddielu a obyvateľom okolitých sídlisk. "Vznikne nové moderné športovisko, na ktorom sa bude môcť aj naďalej a v kvalitných podmienkach rozvíjať atletická základňa mesta," priblížila primátorka.

Prebuduje sa sektor skoku do diaľky i do výšky, pribudne nový povrch podľa predpisov s certifikátom IAAF i nové konštrukčné vrstvy. Celý areál bude bezpečný a zároveň pripravený na organizovanie majstrovských atletických súťaží.

"Veríme, že sa nám to podarí. Zrekonštruovaný atletický areál plánujeme slávnostne otvoriť na jar 2022," doplnila primátorka.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice