Obec Malinová bude opäť hostiť regionálnu výstavu húb

07.10.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Ilustračné foto: Archív TASR.


Obec Malinová v okrese Prievidza opäť privíta hubárov z hornej Nitry a záujemcov o hubárčenie. Regionálna výstava ročníka sa bude tento rok konať od 8. do 10. októbra v parku pri Partizánskom dome. TASR o tom v stredu informoval Pavol Remiaš z organizačného výboru.

Podujatie v Malinovej patrí medzi tri regionálne výstavy húb na Slovensku a pravdepodobne je druhé najstaršie. "Očakávame, že sa zapoja nielen hubári z Malinovej, ale priniesť čerstvé huby môžu aj obyvatelia okolitých obcí, pričom nezáleží na tom, či ich poznajú, či sú jedlé, nejedlé alebo jedovaté," priblížil Remiaš.

V interiéri Partizánskeho domu si budú môcť podľa neho návštevníci prezrieť hubársku literatúru vrátane najväčšej mykologickej encyklopédie na svete, autorom ktorej je mykológ európskeho formátu Ladislav Hagara. "Chýbať nebude ani videoprojekcia, výstava fotografií známych i menej známych húb, poradňa a ochutnávka jedál z húb," doplnil.  

Najúspešnejším hubárom vrátane detí porota udelí vecné ceny. Organizátormi podujatia sú občianske združenie Benedikt a obec Malinová.
      

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava