Dni mesta Detva budú tento rok v obmedzenom režime
Podnadpis článku...

30.09.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Dni mesta Detva budú tento rok pre šírenie sa nového koronavírusu v obmedzenom režime. Pre TASR to v stredu potvrdil hovorca Detvy Milan Suja.

„Po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva vo Zvolene sa z dôvodu zhoršujúcej sa pandemickej situácie plánovaný jarmok remesiel počas Dní mesta Detva neuskutoční,“ dodal.

Mesto pripomína, že v sobotu (2. 10.) sa od 9.00 do 13.00 h môžu prísť ľudia pozrieť na Deň otvorených dverí Podpolianskeho múzea. Otvorené budú stále expozície a výstavy a aj dve nové expozície. V múzeu pokračuje expozícia, ktorej súčasťou sú fujary, gajdy, píšťalky i strunové nástroje. Náučným charakterom a nadčasovým výtvarno-priestorovým riešením predstavuje 118 kusov nástrojov od 47 výrobcov zo Slovenska. Záujemcovia si tiež môžu vo dvore Podpolianskeho múzea pozrieť exteriérovú expozíciu detvianskych drevených vyrezávaných krížov. Pochádzajú z druhej polovice 20. storočia.

„O 10.00 h je na Partizánskej ulici v historickej časti mesta pripravený Pietny akt k spomienke na partizánsku prehliadku v Detve,“ pripomína samospráva s tým, že na sobotné popoludnie je naplánovaný kultúrny program na nádvorí Domu kultúry Andreja Sládkoviča. „O 12.00 h sa začína divadielko pre deti Kocúr v čižmách – Cililing. Neskôr sa predstavia spevácka skupina Senior a tanečná skupina Radosť. Po nich bude pódium patriť kapele, ktorá ponúka pravú záhorácku zábavu,“ zhrnulo mesto. Popoludní dostanú priestor folklórne kolektívy z Detvy.

Nedeľné (3. 10.) Dni mesta Detva budú pokračovať svätou omšou a naplánované je aj požehnanie detvianskeho vyrezávaného kríža na Námestí SNP.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava