Cez víkend sa končí súťaž v aranžovaní kvetov Victoria Regia

27.09.2021 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke kytica, ktorá je jedným zo súťažných diel 26. ročníka národnej súťaže vo viazaní a aranžovaní kvetov Victoria Regia. Organizátori tentoraz vybrali tému Úcta k tradíciám. V Piešťanoch, 21. septembra 2019. FOTO TASR - Martin Palkovič.


Medzinárodná súťaž v aranžovaní kvetov Victoria Regia, ktorá sa začala 22. septembra, dá počas víkendu neoficiálnu bodku za letnou kúpeľnou sezónou v Piešťanoch. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.

Tento rok je prvýkrát jej súčasťou Visegrad Oasis Cup 2021, ktorý je platformou pre floristov z krajín Vyšehradskej štvorky (V4). Ide o súťaž, na ktorej si aranžéri kvetov zo Slovenska, z Českej republiky, Poľska a Maďarska vymieňajú skúsenosti i pohľady na aktuálne trendy.

„Prostredníctvom tejto súťaže chceme predstaviť verejnosti rozdielne pohľady na floristické techniky a na aranžovanie kvetov v krajinách V4. Ďalším cieľom je spolupráca a výmena skúseností, ale aj zlepšenie jazykových schopností študentov floristiky," uviedli organizátori.

Súťažiaci svoje diela vytvárajú a prezentujú verejnosti vo foyeri kina Fontána a v Prírodnom kine. Obdivovať ich práce môžu aj návštevníci nákupného centra. "Vyvrcholením Victorie Regie nebude tradičný sprievod alegorických vozov, ale nahradia ich vyzdobené bicykle z Piešťanského užitočného kolesa, ktoré sa predvedú na spanilej jazde mestom," informovalo mesto.

Zdobenie bicyklov sa uskutoční v Prírodnom kine v sobotu od 13.00 h. Začiatok cyklojazdy je naplánovaný na 14.30 h a výsledky súťaže vyhlásia o hodinu neskôr v Hudobnom pavilóne v mestskom parku.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava