Letné kúpalisko v Hriňovej v lete navštívilo vyše 17.000 ľudí

21.09.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

FOTO: Obnovené kúpalisko v Hriňovej je po 22 rokoch otvorené pre verejnosť. FOTO TASR - Silvia Tannhauserová , 30. jún 2021.

 Letné kúpalisko v Hriňovej v Detvianskom okrese počas tohtoročnej letnej sezóny navštívilo vyše 17.000 ľudí. Pre TASR to uviedol riaditeľ príspevkovej organizácie Správa športových zariadení mesta Hriňová Lukáš Horník.

Ako dodal, sezónu tak hodnotí pozitívne. „K tomuto hodnoteniu sme dospeli na základe návštevnosti, spokojnosti klientov a tiež aj na základe našich dojmov a pocitov pri rozhovoroch s miestnymi aj cezpoľnými,“ spomenul s tým, že ľudia prišli nielen z Hriňovej a Podpoľania, ale aj z okolia.  

„Osvedčilo sa nám ranné plávanie, pre plavcov a aj neplavcov sme tiež organizovali začiatočnícke aj zdokonaľovacie kurzy plávania,“ poznamenal. „Sme však aj sebakritickí, počúvame postrehy našich návštevníkov a vždy je čo vylepšovať. Preto sa budeme snažiť do ďalších sezón poskytnúť ešte lepšie služby a podmienky pre aktívny oddych,“ zdôraznil. Pripomenul tiež, že súčasťou plánov je zorganizovať prvý ročník Hriňovského športového leta, kde bude naplánovaný kalendár športových a kultúrnych podujatí na celú letnú sezónu.

Horník ďalej informoval, že celková návštevnosť počas leta bola 17.216 ľudí a najvyššia denná návšteva bola 1029 ľudí. Na dennom plávaní sa počas sezóny zúčastnilo 12.541 návštevníkov, na rannom 546 a večernom 4124. Detské vstupné sa predalo 6386-krát, seniorské 819-krát a študentské 586-krát. Do areálu prišli aj držitelia preukazu ťažko zdravotne postihnutého, spolu to bolo 143 vstupov. Regionálna zľava bola uplatnená 4108-krát a rodinná 4828-krát. Ihrisko pre plážový volejbal si ľudia počas letných mesiacov požičali 57-krát.

Obnovené letné kúpalisko v Hriňovej po 22 rokoch otvorili pre verejnosť 30. júna. Projekt spočíval v prestavbe pôvodného plaveckého bazéna a vo vybudovaní troch menších bazénov do pôvodného telesa. Vybudované sú plavecký 25-metrový bazén, relaxačný a detský bazén. Bazény prerábali vrátane technológie so strojovňou a kolektorom. Od ukončenia prevádzky kúpaliska v roku 1999 ho už neotvorili. S prestavbou mesto začalo v auguste 2018.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice