V Trnavskom kraji začali s očkovaním na vysokých školách

20.09.2021 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke očkovanie študentov vysokých škôl proti ochoreniu COVID-19, ktoré spustili na Univerzite Cyrila a Metoda v Trnave v pondelok 20. septembra 2021. FOTO TASR - Lukáš Grinaj.


V Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) začali s očkovaním študentov a zamestnancov všetkých troch vysokých škôl, ktoré pôsobia v Trnave. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

Ako doplnil, samospráva má záujem, aby sa vyučovanie uskutočňovalo plnohodnotne. "To znamená prezenčnou formou. Keďže sme svedkami pretrvávajúcej pandémie ochorenia COVID-19 a naša skúsenosť so stredných škôl, ktorých sme ako kraj zriaďovateľom, je taká, že sa situácia z týždňa na týždeň zhoršuje," uviedol predseda TTSK.

Záujemcovia si budú môcť vybrať z dvoch vakcín. "Ide o jednodávkovú vakcínu Janssen a dvojdávkovú vakcínu od Pfizer/BioNTech. V prípade vakcíny od Pfizer/BioNTech zabezpečíme aj očkovanie druhou dávkou. Harmonogram očkovanie je možný nájsť okrem stránok škôl aj na stránke samosprávneho kraja," doplnil Viskupič.

Vysokým školám ponúka možnosť očkovania výjazdovým autobusom aj ministerstvo školstva. "Ponúkame školám aj takúto možnosť. Ak bude dostatočný záujem, prídeme s našim očkovacím autobusom. Verím, že mladí ľudia, zamestnanci, ale aj ich rodinní príslušníci túto možnosť využijú a pomôžu nám prekonať začínajúcu tretiu vlnu. Prezenčná forma výučby na vysokých školách má nezastupiteľnú úlohu a je dôležité, aby naďalej pokračovala v maximálne možnej, ale aj bezpečnej miere," informoval štátny tajomník rezortu školstva Ľudovít Paulis.

"Spoločným záujmom je maximum kontaktného vyučovania a maximum toho, čo napĺňa predstavu o štandardnom živote akademického spoločenstva. Preto, aby sme tento záujem mohli aj zrealizovať,  potrebujeme ako nevyhnutnú podmienku epidemiologicky bezpečné prostredie na našej alma mater," doplnil rektor Trnavskej univerzity v Trnave René Bílik.
 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice