ZMOS organizuje 3. ročník medzinárodnej konferencie Municipálna V4

20.09.2021 | Prešovský kraj | Autor: TASR

FOTO:  Na snímke Ústredný riaditeľ kancelárie ZMOS Michal Kaliňák. FOTO TASR.


Takmer dve desiatky prednášajúcich vystúpia na treťom ročníku medzinárodnej konferencie s názvom Municipálna V4. Počas dvojdňového podujatia (22. - 23. 9.) v Novom Smokovci budú zástupcovia samospráv diskutovať o témach, ktoré sa týkajú miest a obcí v každom zo štátov Vyšehradskej štvorky.

Ústredný riaditeľ kancelárie Zduženia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Michal Kaliňák priblížil, že aktuálny ročník konferencie sa sústredí na tri témy. "Prvou bude agenda Živý vidiek a perspektívy krajiny, ďalší tematický blok sa sústredí na Regionálny rozvoj – Od plánu k investíciám a tretí blok rozoberie tému regionálneho rozvoja z hľadiska cezhraničného potenciálu a nových perspektív," informoval hovorca organizátora konferencie.

"Zástupcovia samospráv predstavia na konferencii aj príklady dobrej praxe, súčasťou každého tematického bloku bude i diskusia s účastníkmi," dodal Kaliňák. Avizoval, že na podujatí podpíše ZMOS memorandum o spolupráci s Karpatským euroregiónom so sídlom v poľskom Rzesowe.

Medzinárodná konferencia je súčasťou aktivít v rámci národného projektu ZMOS s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, realizovaného s podporou z Európskeho sociálneho fondu.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava