Paraolympijskí medailisti sa zišli na festivale Paráda 2021

20.09.2021 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke slovenskí reprezentanti po návrate z paralympijských hier 2020 v Tokiu v Bratislave 9. septembra 2021. Archív TASR.


Paraolympijskí medailisti z Tokia sa v sobotu zišli v Piešťanoch na podujatí s názvom Paráda 2021 – prvý bezbariérový festival. Spolu so športovcami na festivale vystúpi aj Dominika Mirgová, Peter Cmorik či detský súbor Fíha Tralala.

Svoju účasť potvrdil aj predseda vlády SR Eduard Heger, ktorý sa v Piešťanoch stretol na športovom dni s členmi Slovenského paralympijského výboru (SPV). „Na Kúpeľnom ostrove mal na programe účasť na slávnostnom umiestnení tabule na Chodník slávy slovenských paralympionikov a v rámci bezbariérového festivalu si v priestoroch HS centra prezrel ukážky jednotlivých paralympijských športov,“ informoval Úrad vlády SR.

Festival potrvá až do večerných hodín. Postupne na ňom športovci predstavia parastolný tenis, paralukostreľbu, paradrezúru, bocciu, paracyklistiku a ďalšie. „Účastníci si budú môcť zmerať sily s našimi paraolympionikmi. Zapojiť sa budú môcť aj do ďalších aktivít ako Edukačná zóna projektu Ruka v ruke, SPP náučno-zábavná zóna či aktuálne v japonskom duchu skladanie origami alebo japonský šach shogi. Najmenším poslúži detský kútik, nafukovacie hrady a skákacie atrakcie. V rámci covidových opatrení sa organizácia podujatia bude riadiť modelom OTP,“ uviedli organizátori z SPV.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol