Pápeža Františka vítalo na košickom štadióne vyše 20.000 ľudí
Návšteva pápeža Františka na Slovensku.

16.09.2021 | Košický kraj | Autor: TASR

Na snímke príchod Svätého Otca na stretnutie s mladými na Štadióne Lokomotíva v Košiciach 14. septembra 2021. FOTO TASR – Michal Svítok.


Pápež František prišiel v utorok (14.9.) popoludní na stretnutie s mládežou na košickom štadióne Lokomotíva. Na podujatí ho privítalo viac ako 20.000 prevažne mladých ľudí, nechýbajú však ani staršie generácie.

Hlava katolíckej cirkvi prešla cez zaplnený štadión v papamobile, z ktorého zdravila účastníkov. Program stretnutia tvoria svedectvá mladých, dialóg so Svätým Otcom a jeho príhovor. Hymnou je skladba Zdvíhajme svet.

Brány štadióna otvorili pre účastníkov stretnutia už o 8.00 h. Dopoludnia sa konala svätá omša, ktorú celebroval kardinál Dominik Duka, pražský arcibiskup. Jeden z nasledujúcich blokov bol venovaný Anne Kolesárovej, ktorú na tomto štadióne blahorečili pred troma rokmi.

Na snímke príchod Svätého Otca papamobilom na stretnutie s mladými na Štadióne Lokomotíva v Košiciach 14. septembra 2021. FOTO TASR – Roman Hanc.

Stretnutie je prioritne určené pre mladých vo veku od 15 do 30 rokov, v dave je však aj množstvo starších ľudí. Účastníci, ktorých je približne 21.000, museli prejsť bezpečnostnými kontrolami. Na štadióne sú rozmiestnení na trávnatej ploche a v sektoroch po obvode s miestami na sedenie.


 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice