Na Kalvárii v Nitre pribudlo nové mariánske súsošie
Podnadpis článku...

08.09.2021 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Na nitrianskej kalvárii pribudlo nové súsošie Panny Márie Guadalupskej a sv. Juana Diega. Umiestnené je v zátiší v lesíku pred kostolom Panny Márie Nanebovzatej.

Súsošie obohatí areál pútnického miesta, ktorý momentálne prechádza rozsiahlou rekonštrukciou. "Bude centrom duchovného života veriacich z Nitry a blízkeho okolia. Tento priestor má byť miestom modlitby, meditácie a stíšenia sa. Súsošie Panny Márie Guadalupskej a sv. Juana Diega bolo zhotovené na podnet Jána Kušníra, ktorý pracoval ako misionár v Mexiku. Jeho autorom sú Peter Repka a Marek Repáň," informovalo nitrianske biskupstvo.

Prvé zjavenie Panny Márie sa malo v Mexiku udiať 9. decembra 1531. "Bolo to na vŕšku Tepeyac, kde boli ruiny niekdajšieho pohanského chrámu. Panna Mária pozdravila Juana Diega a vyslovila želanie, aby na tomto vrchu postavili chrám jej zasvätený. Dnes je Tepeyac najnavštevovanejším pútnickým miestom na svete. Ján Pavol II. ako aj terajší Svätý Otec František nazvali Pannu Máriu Guadalupskú Hviezdou Novej Evanjelizácie," pripomenulo biskupstvo.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava