Zdravotnú službu v Šaštíne-Strážach zabezpečí nemocnica v Skalici
Návšteva pápeža na Slovensku.

08.09.2021 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Lekársku starostlivosť počas návštevy hlavy katolíckej cirkvi v Šastíne-Strážach, ktorá sa uskutoční 15. septembra, bude poskytovať skalická fakultná nemocnica. Určilo to ministerstvo zdravotníctva, potvrdil pre TASR riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Nemocnica sa tak pripravuje na zabezpečenie služieb zdravotnej starostlivosti a ochrany zdravia návštevníkov. "Znamená to kontrolu a aktualizáciu traumatologického plánu, poskytnutie sanitiek záchrannej služby a predovšetkým posilnenie služieb zdravotníkov v mieste konania sa návštevy, ako aj v nemocnici," doplnila hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

V rámci prípravy sa počíta s rozmiestnením sanitiek záchrannej služby podľa pokynu ministerstva. "Sme pripravení realizovať transport ranených osôb. K dispozícii budú aj jazykovo vybavení zdravotníci, ktorí v prípade potreby poskytnúť urgentnú starostlivosť vedia s postihnutými komunikovať,“ informoval riaditeľ.

Nemocnica v tejto súvislosti aktualizovala svoj trauma plán, skontrolovala zdravotnícke vybavenie aj technický stav svojich vozidiel. "Rozsahom ide o jednu z najväčších hromadných akcií v regióne. Príprava je najdôležitejšia, aby sme v prípade akejkoľvek, aj malej mimoriadnej udalosti, vedeli pružne reagovať. Pre nás je dôležité zladiť uvedené aj s normálnym chodom nemocnice," uviedol Rybár.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava