V obci pribudnú dve nové autobusové zastávky
Podnadpis článku...

07.09.2021 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Dvojica nových autobusových zastávok pribudne v Porube v okrese Prievidza. Na práce získala samospráva obce zdroje z Programu rozvoja vidieka.

"Obci sa podarilo získať nenávratný finančný príspevok na vybudovanie dvoch nových autobusových zastávok, ktoré majú spĺňať vidiecky ráz obce. Projekt sme podávali ešte začiatkom roka 2020 a po jeden a trištvrte roku nám prišla pozitívna odpoveď, že nám žiadosť schválili," povedal pre TASR starosta obce Tomáš Tóth.

Zastávky pribudnú na dolnom konci a pri studni. Na tento účel dostane obec 21.582,03 eura. "Zastávky budú vybudované na mieru, musia spĺňať podmienky projektu. Budú mať vidiecky ráz, bude to kombinácia dreva a železa. Dotvárať budú i okolie, keďže sme v blízkosti vybudovali stojiská kontajnerov, decentne ich zakryjú, aby nevytvárali bariéru pre chodcov a vodičov, ktorí týmto miestom prechádzajú," priblížil Tóth.    

Obec podľa neho momentálne čaká na podpis zmluvy medzi ňou a poskytovateľom eurofondov Pôdohospodárskou platobnou agentúrou. "Hneď ako dôjde k podpisu zmluvy, pustíme sa do realizácie. Samozrejme, bude to záležať od toho, či bude mať dodávateľ tento rok ešte kapacitu. Ak nie, budeme to musieť posunúť na budúci rok," dodal.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava