Projekt Región vôd predstavil možnosti vodnej turistiky na Dunaji

06.09.2021 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Propagáciu možností vodnej turistiky si dali pre tohtoročné leto za cieľ partnerské organizácie rozvoja vidieka, pôsobiace na slovenskej i maďarskej strane rieky Dunaj. Miestna akčná skupina (MAS) Pannónia Kincse z okolia Győru a MAS Stará Čierna voda v blízkosti Malého Dunaja v okrese Dunajská Streda pripravili viacero takýchto podujatí, informoval o tom projektový manažér MAS Stará Čierna voda Lajos Tuba. Nezabudli ani na  spracovanie spoločnej mapy možností vodnej turistiky.

"V rámci projektu Región vôd, ktorý podporil Fond malých projektov Programu INTERREG V-A Slovensko-Maďarsko sme možnosti vodnej turistiky prezentovali obyvateľom našich regiónov," uviedol Tuba. Hlavné podujatie na slovenskej strane bolo v polovici júna, vtedy 80 účastníkov absolvovalo osem kilometrov dlhý úsek Malého Dunaja medzi Tomášikovom a Jahodnou na pltiach a kanoe.

Počas cesty spoznali aj novovybudovanú obecnú pec v Dolných Salibách, postavenú tiež s podporou Fondu malých projektov a navštívili termálne kúpalisko v Horných Salibách. MAS Stará Čierna voda prezentovala v Dolných Salibách, v Trsticiach a v Jahodnej aj prostriedky, zadovážené v rámci projektu.

MAS Pannónia Kincse počas augusta v obciach Börcs a Abda organizovala prezentačné akcie, na ktorých sa zúčastnili i zástupcovia slovenského partnera. "Mohli si vyskúšať aj plavbu na dračích člnoch. V Győri pre mladých z oboch regiónov organizovali tiež päťdňový veslársky tábor," doplnil Tuba.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava