V Uličke slávnych nosov pribudli reliéfy M. Labudu a S. Dančiaka

30.08.2021 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

V Uličke slávnych nosov v Kremnici odhalili v rámci 40. ročníka európskeho Festivalu humoru a satiry Kremnické gagy reliéfy dvojice slovenských humoristov a hercov Mariána Labudu (1944 – 2018) a Stana Dančiaka (1942 – 2018). TASR o tom informoval producent festivalu Pavol Kelley.

"Tento rok sme sa rozhodli odhaliť nosy našich humoristov Mariána Labudu a Stana Dančiaka, ktorí chodili medzi nás celé roky, boli našimi priateľmi a mali veľmi radi Kremnické gagy. Preto sme sa rozhodli, že pri príležitosti 40. jubilea urobíme veľký spomienkový program, kde s archívom slovenskej televízie ponúkneme divákom spomienku na tieto dve osobnosti," uviedol Kelley.

Za ideou vzniku Uličky slávnych nosov stoja Stano Radič a Roman Vykysalý. "Vymysleli ju, lebo na humor treba mať nos a treba si stále pripomínať ľudí, ktorí nám rozveseľujú každodennosť života," vysvetlil Kelley. Prvým v uličke bol v roku 2004 nos Júliusa Satinského, neskôr pribudli reliéfy desiatok osobností hereckej a humoristickej scény, medzi nimi i Stano Radič, Jaroslav Filip, Jozef Kroner či Magda Paveleková.

Jubilejný 40. ročník podujatia Kremnické gagy sa koná od 26. do 29. augusta. Vo viac ako 100 predstaveniach prinesie návštevníkom približne 40 hodín živého umenia so zameraním na humor.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice