V Trnavskom kraji výrobcovia medoviny pripravili podujatie Medovina inak

20.08.2021 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

V dvoch obciach Trnavského kraja, v Smoleniciach a Dolnej Krupej, budú môcť návštevníci ochutnať medovinu v podobe, ako na ňu nie sú zvyknutí. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ OOCR Trnava Tourism Alexander Prostinák.

"Už dlhšie sme premýšľali nad tým, ako ľudí vyviesť zo stereotypu a predstaviť im medovinu v trochu inej podobe. Rozhodli sme sa preto vytvoriť s lokálnou medovinou a včelovinou projekt, ktorý predstaví tento nápoj netradičnejšie. Oslovili sme Trnavčana Róberta Šajtlavu, ktorý získal ocenenie barová osobnosť roka 2019, aby namiešal drinky, ktoré vás prenesú do sveta explózie chutí," uviedol Prostinák.

V Dolnej Krupej bude možné ochutnať drinky s príchuťou medoviny Ambrozia. "Bude to v kombinácii s karamelom, citrónovou šťavou a zázvorom alebo Staroslovanskú tmavú medovinu s marakujovým sirupom a jablkovou šťavou," uviedol Šajtlava.

V medovinárstve, ktoré sídli v Smoleniciach, budú návštevníkom k dispozícii drinky s miestnou včelovinou. "Tú dopĺňa malinové pyré s jablkovo-medovým ciderom alebo netradičná, ale sladko osviežujúca príchuť duly a šípok," doplnil riaditeľ oblastnej organizácie.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol