V Oravskom Podzámku vznikne centrum cezhraničnej spolupráce

19.08.2021 | Žilinský kraj | Autor: M.Mlynárová

V Oravskom Podzámku vznikne centrum cezhraničnej spolupráce. Sídliť bude v doposiaľ málo využívaných podkrovných priestoroch obecného úradu. Pôjde o výsledok cezhraničného projektu s obcou Branky v okrese Vsetín s názvom Zo zámku na hrad. Za obec o tom TASR informoval Miroslav Žabenský.

"Centrum cezhraničnej spolupráce sa stane školiacim a vzdelávacím priestorom i miestom ďalších stretnutí cezhraničných partnerov a ich obyvateľov. Vďaka finančným prostriedkom Európskej únie budú jeho priestory vybavené, zariadené a funkčné," priblížil Žabenský.

Projekt s rozpočtom 13.420 eur budú obce realizovať od augusta do marca 2022. Zameraný je najmä na zvyšovanie odborných kompetencií a zručností pracovníkov miestnych samospráv, zariadení cestovného ruchu, subjektov kultúrneho turizmu a ďalších zložiek.

"Spoločne vytvorený tím sa stretne na dvoch vzdelávacích programoch, realizovaných u obidvoch partnerov. Cieľom trojdňových stretnutí s lektormi bude zvýšenie marketingových i ďalších zručností v oblasti propagácie kultúrneho a prírodného dedičstva prostredníctvom online platforiem a sociálnych médií i zvýšenie digitálnych kompetencií," doplnil Žabenský. Účastníci sa zoznámia aj s progresívnymi formami financovania projektov cez crowfunding, zvýšia si zručnosti v oblasti mediálnej gramotnosti či virtuálneho kultúrneho turizmu.

Projekt je financovaný z prostriedkov Európskej únie a zo Štátneho rozpočtu SR prostredníctvom programu Interreg V-A 2014-2020.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice